Denna spelleverantör har funnits med oss rätt länge. Ninja Kiwi har levererat spel sedan många år tillbaka och har varit i fronten med småspelande. Spelen Bloons och BloonsTD har varit deras stora framgångar och hela den spelserien är något av deras flaggskepp. En rolig och färgglad grafik varvad med rolig musik gör spelen underhållande.Ninja Kiwi grundades 2006 och har sedan dess vunnit ett par utmärkelser. 2012 vann deras titel SAS Zombie Assault en utmärkelse för bästa ”Shooter game” på Flash Summit Awards. Deras andra titel Bloons 5 TD vann 2013 på samma event bästa ”Strategy game”. Vi finner deras spel på såväl Android, iOS och PC.

Spelet Bloons

Denna spelserie började som ett så kallat ”Tower Defence”-spel där en rad fiender, i detta fall ballonger, kommer åkandes längst en förutbestämd bana. Det gäller för spelaren att placera ut kanontorn och andra byggnader, och även karaktärer, som ska skjuta ner dessa ballonger. Varje nedskjuten ballong ger spelaren mer resurser.Med dessa resurser gäller det för spelaren att strategiskt bygga fler torn på rätt plats för att maximera nyttan av tornen/karaktärers olika förmågor. Fienderna som i spelet är ballonger kommer i vågor med en stegrande svårighetsgrad. Varje nivå har sin egen bana som ballongerna följer. När man klarat av en nivå låses nästa upp.

Sajten

Sajten är lätt att navigera på och det finns en tydlig meny längst upp på sidan att välja bland. Spelarkivet är inget annat än imponerande och alla kan hitta något spel som passar ens smak. Visserligen är inte alla spel som ligger uppe av världstopp men det utlovas många långa timmar med underhållning.Hela sajten går att få på ett antal olika språk genom en meny längst nere vilket är trevligt. Vi finner även länkar till Youtube-kanaler och videos där vi kan följa andra spelare som kör till exempel Bloons. Deras spel har fått mycket uppmärksamhet och Bloons-serien finns att ladda ner via Steam och Google Play.