League of Legends är ett spel som lanserades år 2009 av spelföretaget Riot Games. Spelet är lagbaserat, där två lag om fem spelare tävlar om att förstöra motståndarens bas för att vinna spelet. Spelet går under kategorin MOBA där gudfadern av MOBA-spel är DOTA, en populär mod till Warcraft 3. Spelet är idag ett av världens mest populära spel.När spelet startar är det upp till dig och ditt lag att välja en hjälte vardera. Varje hjälte har olika magier till sitt förfogande, så välj klokt. Det är även viktigt att skapa en laguppställning av hjältar som fungerar bra tillsammans samt är starka mot motståndarens hjältar. Det går att döda monster som ger pengar till föremål under spelets gång.

League of Legends föregångare

League of Legends är ett spel som går under kategorin MOBA som står för multiplayer online battle arena. Detta är en genre som skapades av ett gäng spelintresserade som med en mod till Blizzard utvecklade spelet Warcraft 3. De kallade spelet för DOTA som var en förkortning för Defence of the Ancient. Spelet är näst intill identiskt med League of Legends.

Tävlingssammanhang

Efter lanseringen dröjde det inte länge innan spelet började växa i popularitet och därmed började även en tävlingsscen att växa fram. Idag är League of Legends otroligt stort och det finns ligor där lag tävlar om enorma prispengar. Proffspelarna tjänar miljonbelopp varje år som betalas ut från föreningarna de spelar för. Pengarna kommer från priser, sponsorer och via streaming på nätet.

Liknande spel

Med spelets framgång är det många som har försökt efterlikna spelet. Ett av de mest framgångsrika är spelet Mobile Legends: Bang Bang. Detta är ett MOBA-spel som du spelar via mobil eller surfplatta. Spelet är i princip identiskt med League of Legends med allt från hjältar, grafik och den karta man spelar på. Det finns även vissa liknelser i namnet på spelet.